Biografija

Moj životopis

Ivan Puljić, rođen je 1. siječnja 1968. godine u Rotimlji, općina Stolac u Bosni i Hercegovini.

Osnovnu školu pohađa u Rotimlji, njegovom rodnom mjestu. Nakon toga odlazi u Dubrovnik gdje završava klasičnu gimnaziju. Po odsluženju vojnog roka upisuje Teološki fakultet u Sarajevu. Tu ga zatječe rat, te zajedno s cijelim fakultetom odlazi u Bol na Braču, gdje fakultet nastavlja djelovati, zbog ratnih neprilika u Sarajevu. Zadnju, šestu godinu studija završava na Katoličko – bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Od 1996. – 1999. godine boravi u Kasselu u Njemačkoj, gdje djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji. Predaje vjeronauk za mlade i odrasle i podučava glazbu. Osniva grupe mladih zborova s kojima nastupa po katoličkim misijama diljem Europe, te osniva i predvodi mješoviti zbor odraslih.

Na svim poljima svoga djelovanja pokušava zaživjeti istinske vrijednosti i prenijeti ih na druge.

Još u srednjoj školi u Dubrovniku, počinje se aktivno baviti glazbom. Svira gitaru, klavir, harmoniku, mandolinu... Kao student teologije u Sarajevu bio je vokalni solist grupe "Emanuel" s kojom izdaje tri nosača zvuka: 1989. g."Isus zove", 1991. g. "Radujte se s nama", 1993. g. "Po kamenom putu" .

S grupom "Emanuel" kroz šest godina, nastupa diljem Domovine, Europe, Amerike, Australije, uglavnom na Hrvatskim Katoličkiim Misijama. Nastupa također i na mnogim festivalima duhovne glazbe.

Od 1999. godine  surađuje sa velečasnim Zlatkom Sucem, na čijim duhovnim obnovama glazbeno animira program. Izdaje četiri samostalna albuma duhovne glazbe, 2003. g. "Čovjek i njegov Bog", 2005. g. "Pošalji dan", 2007. g. "Poletjela riječ", 2013. g. "Za neki novi svijet", te 2014. g. "Moji duhovni dueti". Na njima s Ivanom surađuju što duetima, što autorski i što aranžerski renomirani hrvatski glazbenici kao npr.: Oliver Dragojević, Marko Perković Thompson, Željko Bebek, Maja Blagdan, Branimir Mihaljević, Zrinko Tutić, klapa "Nostalgija" i dr.

2009. g. zajedno sa vel. Zlatkom Sucem i Majom Blagdan izdaje album pod nazivom "Put, Istina i Život".

2011. g. izdaje kompilacijski album "Ivan Puljić, Sve najbolje 1", a 2012. g. izdaje drugi kompilacijski album "Ivan Puljić, Sve najbolje 2".

2010. g. snima dokumentarni film "Prijateljstvo nitima Božjim povezano-priča o Ivanu Puljiću."

Priča je to o životnom putu Ivana Puljića. Priča je to o Ivanu kao čovjeku, osobi, prijatelju, glazbeniku. Priča je to također o prijateljstvu i suradnji Ivana i velečasnog Zlatka Suca. Na filmu o Ivanu između ostalih govore: Zrinko Tutić, Maja Blagdan, Zdravko Tomac, prof. Miro Jakovljević, fra Šimun Šito Ćorić, vel. Zlatko Sudac…Tijekom 2010. g. projekcija filma održavana je diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Iste godine, to je bio najgledaniji film kod nas.

Kao što govori u svojim pjesmama, nastupima i intervjuima, srž njegove glazbe i poruke je da je čovjek ljubljeno Božje stvorenje, da nije sam. Postoji Vječna Ljubav koja je sve stvorila i sve pokreće. Ta je Ljubav tolika velika i tako daleko išla, da se u vremenu Utjelovila, zaživjela ljudsku svakidašnjicu i za čovjeka dala svoj život na Križu. Vječna Ljubav se utjelovila u Čovjeku Isusu iz Nazareta, koji je i Čovjek i Bog. O Njemu Ivan najviše progovara u svojoj glazbi… O Ljubavi, o Životu…